DUURZAAM DINER

Geniet van een duurzaam diner met ROOTS

Wanneer je kiest voor duurzame diner catering bij ROOTS weet je zeker dat je de hele avond zorgeloos kunt genieten. Letterlijk, want naast dat we jouw avond volledig verzorgen, zijn onze duurzame gerechten ook nog eens vriendelijk voor de aarde.

Of je nu kiest voor een 3, 4 of 5 gangen diner, een walking dinner of een dinerbuffet, wij regelen alles tot in de puntjes. We dekken de tafels met duurzaam servies en bestek, zorgvuldig geselecteerd bij de kringloopwinkel, waardoor jouw diner een unieke uitstraling krijgt.

Al onze dineropties zijn beschikbaar vanaf 20 personen.

DINERBUFFET

Denk je aan ons dinerbuffet, dan denk je aan een ruim aanbod van kleurrijke en smaakvolle gerechten. Jouw gasten kunnen zelf kiezen uit een menu met biologisch brood en diverse dips, seizoensalades, een warm bijgerecht en 3 warme hoofdgerechten.

Het buffet bevat standaard 1 vleesgerecht, maar een volledig vegetarisch diner is uiteraard ook mogelijk. Het dinerbuffet heeft een unieke uitstraling dankzij de prachtige zilveren schalen en ons pre-owned bestek en servies. Standaard leveren we ook servetten mee.

Optioneel kun je ons hemelse dessertbuffet toevoegen, bestaande uit 3 seizoensgebonden desserts.

3, 4 OF 5 GANGEN DINER

Voor het 3, 4 of 5 gangen diner bieden we een keuzemenu aan. Kies zelf het aantal gangen en de combinatie van gerechten die bij jouw evenement passen. Standaard bevat dit menu een vlees- of visgerecht, maar we kunnen er ook makkelijk een vegetarisch diner van maken.

Bij deze optie leveren we standaard onze borden, bestek en servetten. We zijn dol op duurzame styling, dus als je de tafels echt wilt laten shinen dan geven we er met liefde onze ‘groene’ glans aan! Op verzoek kleden we de tafels verder prachtig aan met tafellinnen, glaswerk en kaarsjes en in seizoensgebonden decoraties (denk aan veldbloemen of dennentakken).

WALKING DINNER

Het walking dinner is perfect voor informele netwerkborrels of -diners. De gerechten worden geserveerd op iets kleiner servies, zodat gasten gemakkelijk kunnen eten aan statafels of aan de bar. Er is geen vaste tafelschikking, waardoor gasten worden uitgenodigd om rond te lopen en verschillende mensen te spreken.

Voor een luxe walking dinner ben je bij ons aan het goede adres. We hanteren hetzelfde (keuze)menu als bij het gangen diner, maar met minimaal 4 gangen.

Meteen bestellen?

Heb je vragen of wil je meteen bestellen? Bel dan +316 34 98 43 14 of vul het contactformulier onderaan deze pagina in.

Jouw duurzaam diner van ROOTS

We bereiden al onze dinergerechten met zo veel mogelijk seizoensgebonden, lokale en biologische ingrediënten. Ontdek een scala aan smaakvolle opties, waaronder ons volledig vegetarisch diner. En wanneer we vlees of vis gebruiken, is dit altijd van lokale en/of biologische herkomst. Ons menu verandert met de seizoenen, wat niet alleen duurzaam is, maar ook zorgt voor maximale versheid en heerlijke smaken. Maak een positief verschil met onze duurzame dinerkeuzes en trakteer je gasten op een culinaire ervaring.

 

Ons seizoensgebonden menu: duurzaamheid in elk gerecht

Bij ROOTS nemen we duurzaamheid heel serieus en gaan we verder dan de meeste cateringbedrijven. We geloven dat vegetarische en biologische menu’s niet altijd de meest duurzame keuze zijn. Denk aan avocado’s, soja-gebaseerde vleesvervangers, of biologische bananen die uit verre landen worden ingevlogen en een grote ecologische voetafdruk hebben.

Wij kiezen bewust voor een super korte keten: denk aan groente en fruit uit Zeeland, oesterzwammen uit Breda, vis uit de Noordzee en vlees uit Brabant. Ons doel is een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk, en daarom is niet alles 100% biologisch of vegetarisch, maar kiezen we per ingrediënt voor de meest duurzame optie.

Bekijk ook onze andere duurzame catering mogelijkheden zoals een borrel of lunch!

Vegetarische opties: een hart voor gezondheid en milieu

Hoewel we ook vlees en vis gebruiken, zijn we ervan overtuigd dat een overwegend vegetarisch menu het beste is voor onze gezondheid en het milieu. De productie van vlees op grote schaal verspilt veel water en natuurlijke bronnen en het vissen heeft een aanzienlijke impact op de oceanen. We krijgen onnodig veel antibiotica en microplastics binnen door het eten van dierlijke producten.

Maar laten we er niet iets zwaars van maken; we willen vooral benadrukken hoe dol we zijn op groenten en de heerlijke gerechten die we daar mee kunnen bereiden! We zijn ervan overtuigd dat we zelfs de fervente vleeseter positief kunnen verrassen met de smaak van onze vegetarische gerechten.

Praktische informatie: bestellen en levering

Al onze dineropties zijn beschikbaar vanaf 20 personen. Standaard zetten wij bij het walking dinner en het gangen diner onze koks en keukenhulpen in om het diner op locatie te bereiden. Ook hebben we enthousiaste hosts die de gerechten kunnen serveren en alles kunnen vertellen over onze duurzame werkwijze! Meer weten?
Lees al onze praktische informatie.

Tegen extra kosten kunnen we ook drank verzorgen en zorgen voor de complete tafelaankleding.
Bekijk onze extra diensten voor alle mogelijkheden!

Kies voor duurzame diner catering

Wij houden van een persoonlijke benadering en aanpak. Neem dus vooral gewoon contact met ons op! Je kunt ons telefonisch bereiken via +316 34 98 43 14 voor vragen of boekingen. Je kunt ook het contactformulier hieronder invullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Contactformulier