DUURZAME CATERING

ROOTS Culinair

Waar smaak en duurzaamheid samenkomen

Ben je op zoek naar een vernieuwende, culinaire en duurzame cateraar? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Vanuit onze kookstudio in Breda verzorgen we seizoensgebonden en biologische catering voor allerlei gelegenheden. Of het nu gaat om borrel, lunch, diner, verjaardag, bruiloft, zakelijk event of uitvaart, wij bieden catering waarmee je niet alleen je gasten verwent, maar ook een positieve impact hebt op onze planeet!

DUURZAME BORREL

Of je nu het leven viert of er juist liefdevol afscheid van neemt, proost op mijlpalen of buitengewone prestaties, er zijn genoeg redenen om samen te borrelen. Maak het extra bijzonder met onze luxe (zoete) hapjes en/of goed gevulde en duurzame borrelplanken. Ontdek alle opties voor een duurzame borrel.

DUURZAME LUNCH

Gezond lunchen op kantoor, na een workshop, op een verjaardag of op welke andere gelegenheid dan ook: wij verzorgen het voor je! Je kunt bij ons kiezen uit duurzaam, maar rijkelijk belegde lunchbroodjes of het uitgebreide en kleurrijke lunchbuffet. We maken altijd gebruik van seizoensgebonden ingrediënten en kiezen waar mogelijk voor biologische producten. Lees meer informatie over onze lunchmogelijkheden.

DUURZAAM DINER

Voor de ultieme diner ervaring gaat er niets boven een uitgebreid gangendiner. Zittend aan mooi gedekte tafels hebben je gasten alle tijd om te genieten van een volledig verzorgde avond. We bieden ook de optie van een walking dinner aan, ideaal voor informele netwerk borrels of -diners. Of wellicht past een dinerbuffet beter bij jouw evenement? Het buffet geeft gasten de vrijheid om te kiezen uit diverse duurzame gerechten. Een laagdrempelige manier om van alles iets te proeven en nieuwe smaken te ontdekken! Lees meer over alle dineropties.

Meteen bestellen?

Heb je vragen of wil je meteen bestellen? Bel dan +316 34 98 43 14 of vul het contactformulier onderaan deze pagina in.

Wat maakt onze catering duurzaam?

Bij ROOTS doen we er alles aan om de belasting van onze planeet tot een minimum te beperken. We zijn kritisch over de herkomst van onze producten. Wist je bijvoorbeeld dat rood fruit in de herfst en winter met het vliegtuig naar Nederland gevlogen wordt? Of dat tomaten in de winter weliswaar uit Nederland komen, maar uit zeer vervuilende kassen? Zelfs gedurende de rest van het jaar worden veel groenten en fruit met gigantische vrachtschepen naar Nederland vervoerd, en deze schepen behoren tot de grootste milieuvervuilers ter wereld…

Daarom:

  • Kiezen wij er bewust voor om terug te gaan naar onze roots en in elk seizoen alleen te kiezen voor groenten en fruit die op dat moment uit onze eigen bodem komen, zo veel mogelijk biologisch en onbespoten
  • Is zelfs onze aankleding en servies duurzaam. Onze zorgvuldig geselecteerde schalen, borden en bestek komen allemaal van de kringloopwinkel! Hoewel bijna geen enkel item hetzelfde is, zorgen we ervoor dat alles perfect bij elkaar past
  • Streven we naar zero food waste. We gooien zo min mogelijk weg, (her)gebruiken zoveel mogelijk en als er toch GFT-afval overblijft, verwennen we daar onze kippen mee. En na een evenement zijn er altijd doggy bags beschikbaar,zodat gasten overgebleven eten mee naar huis kunnen nemen. Want als er iets niet duurzaam is, dan is het wel het weggooien van eten

Wat kun je verwachten?

Als duurzame cateraar verzorgt ROOTS borrels, lunches en diners voor groepen vanaf 20 personen, met een minimum van 25 personen voor lunchbroodjes.

We bieden standaard (keuze)menu’s aan in verschillende vormen:

  • Borrelplanken en (zoete) hapjes
  • Lunchbroodjes
  • Lunch- en dinerbuffet (optioneel met dessertbuffet)
  • 4 of 5 gangen walking dinner
  • 3, 4 of 5 gangen diner
 
Lees hier meer praktische informatie over onze duurzame catering.

Samen stellen we het perfecte menu samen

We staan er altijd voor open om onze standaard menu’s aan te passen en te mixen, zodat we het perfecte menu voor jouw evenement kunnen samenstellen. Naast het verzorgen van (h)eerlijk eten, nemen we graag de volledige organisatie van jouw evenement op ons. Laat het maar aan ons over om jouw evenement die (groene, bio-afbreekbare) glitter en glans te geven!

 

Duurzame catering in detail

Onze ingrediënten en leveranciers

Onze menu’s zijn voornamelijk vegetarisch, omdat we geloven dat dit de aarde minder belast en omdat vegetarisch eten gewoonweg heerlijk lekker is!

Als we vis gebruiken, komt deze uit de Noordzee. Gebruiken we vlees, dan kiezen we voor de biologische slagerij De Groene Weg uit Breda of Hoeve Overa, een kleinschalige Brabantse boerderij waar maar één keer per maand een dier wordt slacht, volgens het ‘kop-tot-staart’ principe.

We geven de voorkeur aan 100% biologische producten, maar alleen als dit de kwaliteit van onze gerechten ten goede komt. Soms is het duurzamer om lokaal en niet-biologisch te kopen dan biologisch uit een ver land.

We zijn heel trots op onze samenwerkingen met lokale leveranciers, zoals Piepers, die ons voorzien van biologische en lokale seizoensgroenten en fruit, en PrinsenZwam; zij kweken oesterzwammen op koffiedrab dat wordt ingezameld bij verschillende horecagelegenheden in Breda. Samen met deze en andere groene ondernemers zetten we ons in voor een gezondere planeet!

Onze duurzame verpakkingsmaterialen en servies

Onze groene mindset zie je niet alleen terug op het bord. Het bord zelf is namelijk ook duurzaam. Voor onze tafelaankleding gaan we regelmatig op zoek naar de mooiste pareltjes uit de kringloopwinkel. Al onze glazen, kommetjes, borden, bestek en schalen zijn preowned producten die bij ROOTS een tweede leven krijgen.

Ook achter de schermen gebruiken we zo veel mogelijk tweedehands producten, van de werkbanken in de keuken tot de voorraadkasten. Uiteraard waarborgen we hierbij een strikte controle op hygiëne en voedselveiligheid.

Extra diensten

Van professionele hosts en chefs tot biologische bubbels en een vintage foodtruck

Onze biologische catering gaat verder dan alleen eten. We verzorgen jouw evenement het liefst tot in de puntjes en uiteraard helemaal in de kenmerkende stijl van ROOTS. Ons toegewijde team, bestaande uit gepassioneerde koks, keukenhulpen en hosts, deelt een gezamenlijke liefde voor koken en de natuur. Ze vertellen je graag alles over onze duurzame werkwijze!

Natuurlijk kunnen we ook de drankjes voor je regelen. Ook hier kiezen we bewust voor lokale en biologische leveranciers. Wil je een extra bijzondere beleving op jouw evenement? Dan is het huren van onze foodtruck een geweldige optie! Met zijn vintage, robuuste uitstraling en toch lieflijke pastelblauwe looks is het een blikvanger op elke gelegenheid, van bruiloften tot festivals en zakelijke borrels. Bekijk onze extra diensten of neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Duurzaamheid in actie

Onze evenementen

We zijn blij om te merken dat duurzaamheid steeds meer prioriteit krijgt. Dit weerspiegelt zich in de diverse evenementen die we de afgelopen jaren met trots hebben georganiseerd.

Of het nu gaat om bruiloften, uitvaarten, zakelijke (nieuwjaars)borrels, kerstdiners voor grote groepen of take-over restaurantavonden bij locaties zoals Bank15 Breda, Landgoed Luchtenburg en Pier15 Skatepark & Resort.

 

Kies voor duurzame catering

Wij houden van een persoonlijke benadering en aanpak.
Aarzel dus niet om ons gewoon even te bellen naar +316 34 98 43 14 voor vragen of boekingen. Je kunt ook het contactformulier hieronder invullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Contactformulier