CATERING BREDA

ROOTS Culinair

Waar smaak en duurzaamheid samenkomen

Zoek je een vernieuwende, culinaire en duurzame cateraar in Breda? Dan zit je goed bij ROOTS Culinair. In Breda hebben we onze kookstudio en hier verzorgen we seizoensgebonden en biologische catering voor verschillende gelegenheden. Dus heb je binnenkort bijvoorbeeld een borrel, lunch, diner, verjaardag, bruiloft, zakelijk event of uitvaart? Met onze catering verwen je niet alleen je gasten, maar zorg je ook nog eens voor een positieve impact op onze planeet!

DUURZAME BORREL

Ga je het leven vieren of er juist liefdevol afscheid van nemen? Of ga je proosten op mijlpalen of buitengewone prestaties? Genoeg redenen om samen te borrelen en borrel catering in Breda te kiezen. Met onze luxe (zoete) hapjes en/of goed gevulde en duurzame borrelplanken maak je dit extra speciaal.

DUURZAME LUNCH

We verzorgen ook lunch catering in Breda. Zoals gezonde lunches op kantoor, na een workshop, op een verjaardag of op welke gelegenheid dan ook. Je kunt kiezen voor duurzame rijkelijk belegde lunchbroodjes of ons uitgebreide en kleurrijke lunchbuffet. Je geniet altijd van seizoensgebonden ingrediënten en waar mogelijk gebruiken we ook biologische producten. 

DUURZAAM DINER

Een uitgebreid gangendiner aan een mooi gedekte tafel is natuurlijk de ultieme diner ervaring. Zeker wanneer de volledige avond verzorgd wordt. Dat regelen wij met onze diner catering in Breda. Je kunt ook kiezen voor een walking dinner. Dit is ideaal voor informele netwerk borrels of -diners. Of misschien past een dinerbuffet beter bij jouw evenement? Met een dinerbuffet zorg je voor vrijheid om te kiezen uit onze duurzame gerechten en het is een laagdrempelige manier om van alles iets te proeven en nieuwe smaken te ontdekken! 

Meteen bestellen?

Heb je vragen of wil je meteen bestellen? Bel dan +316 34 98 43 14 of vul het contactformulier onderaan deze pagina in.

Extra diensten

Van professionele hosts en chefs tot biologische bubbels en een vintage foodtruck

Natuurlijk kunnen we ook de drankjes voor je regelen. Ook hier kiezen we bewust voor lokale en biologische leveranciers. Wil je een extra bijzondere beleving op jouw evenement? Dan is het huren van onze foodtruck een geweldige optie! Met zijn vintage, robuuste uitstraling en toch lieflijke pastelblauwe looks is het een blikvanger op elke gelegenheid, van bruiloften tot festivals en zakelijke borrels. Bekijk onze extra diensten of neem contact met ons op voor meer informatie.

Wat kun je verwachten?

Als duurzame cateraar verzorgt ROOTS borrels, lunches en diners voor groepen vanaf 20 personen, met een minimum van 25 personen voor lunchbroodjes.

We bieden standaard (keuze)menu’s aan in verschillende vormen:

  • Borrelplanken en (zoete) hapjes
  • Lunchbroodjes
  • Lunch- en dinerbuffet (optioneel met dessertbuffet)
  • 4 of 5 gangen walking dinner
  • 3, 4 of 5 gangen diner
 
Lees hier meer praktische informatie over onze duurzame catering.

Wat maakt onze catering in Breda duurzaam?

Bij ROOTS zorgen we graag dat onze planeet zo min mogelijk wordt belast. Daarom zijn we kritisch over de herkomst van onze producten. 

  • We kiezen bewust elk seizoen alleen voor groenten en fruit die op dat moment uit onze eigen bodem komen, zo veel mogelijk biologisch en onbespoten.
  • We zorgen zelfs voor duurzame aankleding en servies. We selecteren onze schalen, borden en bestek zorgvuldig en deze komen allemaal van de kringloopwinkel! 
  • Ook streven we naar zero food waste. We gooien zo min mogelijk weg, (her)gebruiken zoveel mogelijk en als er toch GFT-afval overblijft, geven we dit aan onze kippen. Na een evenement zorgen we altijd voor doggy bags zodat overgebleven eten mee naar huis kan worden genomen. 

Meer over onze ingrediënten en leveranciers

Onze menu’s zijn voornamelijk vegetarisch, omdat we geloven dat dit de aarde minder belast en omdat vegetarisch eten gewoonweg heerlijk lekker is!

Gebruiken we wel vlees? Dan halen we onze vis uit de Noordzee en ons vlees halen we bij de biologische slagerij De Groene Weg uit Breda of Hoeve Overa. Dit is een kleinschalige Brabantse boerderij waar maar één keer per maand een dier wordt slacht, volgens het ‘kop-tot-staart’ principe.

Verder geven we voorkeur aan 100% biologische producten, als dit de kwaliteit van onze gerechten ten goede komt. Soms is het namelijk duurzamer om lokaal en niet-biologisch te kopen, dan biologische producten uit een ver land.

Onze samenwerkingen met lokale leveranciers

Op onze samenwerkingen met lokale leveranciers zijn we heel trots. Zo voorziet Piepers ons van biologische en lokale seizoensgroenten en fruit en PrinsenZwam kweekt oesterzwammen op koffiedrab dat wordt ingezameld bij verschillende horecagelegenheden in Breda. Samen met deze en andere groene ondernemers zetten we ons in voor een gezondere planeet!

 

Kies voor een duurzame cateraar in Breda

Wij houden van een persoonlijke benadering en aanpak. Aarzel dus niet om ons gewoon even te bellen naar +316 34 98 43 14 voor vragen of boekingen. Je kunt ook het contactformulier hieronder invullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Contactformulier