Bij ROOTS Culinair koken we het liefst met lokale en seizoensgebonden producten. Maar wat zijn nu typisch Hollandse groenten, wat is echt Nederlands fruit en welke kruiden komen uit Nederland? In dit artikel geven we je antwoord op deze vragen en vind je inspiratie om te koken met deze Nederlandse producten.

Hollandse groenten, fruit en kruiden de rijkdom van Nederlandse bodem

Wat zijn typisch Nederlandse groenten?

Er zijn een hoop groenten die van Nederlandse bodem komen. Hier zijn enkele voorbeelden:

Deze groenten zijn niet alleen lekker, maar ook voedzaam en veelzijdig in de keuken.

Wat is typisch Nederlands fruit?

Ook het Nederlandse fruit is rijk aan smaak en kwaliteit. Maar welk fruit komt uit Nederland? Hier zijn enkele voorbeelden:

Door te kiezen voor dit fruit, geniet je van de pure, natuurlijke smaak en ondersteun je de lokale telers.

Wist je dat er in Zeeland een boer nu al biologische watermeloenen in de grond laat groeien? 

Welke kruiden zijn Nederlands?

Nederlandse kruiden zijn een geweldige manier om je gerechten op smaak te brengen. Hier zijn wat voorbeelden:

Deze kruiden voegen niet alleen smaak toe, maar zijn ook rijk aan vitaminen en mineralen.

Koken met Hollandse groenten, fruit en kruiden

Met zoveel heerlijke Hollandse producten kan het moeilijk zijn om te kiezen waar je mee begint. We delen hier wat tips en ideeën:

Boerenkool chips

Wist jij dat je van boerenkool hele lekkere chips kunt maken? Maak de bladeren schoon, scheur ze in grote stukken en doe ze in de oven op 180 graden voor 6 tot 12 minuten. Hou ze wel goed in de gaten, want ze kunnen ineens te donker worden.

Bloemkoolrijst met groenten en kruiden

Een moderne twist op een klassieke groente. Maak rijst van bloemkool en roerbak met seizoensgroenten en Nederlandse kruiden zoals peterselie en tijm.

Muntwater

Met de kruiden van Nederlandse bodem: munt kun je heerlijk verfrissend muntwater maken. Extra lekker met een citroen of komkommer erbij.

Duurzaamheid en lokale producten

Bij ROOTS Culinair kiezen we bewust voor lokale en biologische producten. Dit zorgt niet alleen voor de beste smaak, maar ondersteunt ook duurzame landbouw. Ons team van gepassioneerde koks, keukenhulpen en hosts vertelt je graag alles over onze duurzame werkwijze en de heerlijke gerechten die we ermee bereiden. Door te kiezen voor ROOTS Culinair, geniet je van maaltijden die met zorg en liefde zijn bereid en draag je bij aan een duurzamere wereld.

Kies voor Hollandse rijkdom

Hollandse groenten, fruit en kruiden bieden een rijkdom aan smaak en voedingswaarde. Kies voor lokale producten en geniet van de beste smaken én draag bij aan duurzaamheid en de lokale economie. Probeer de heerlijke recepten en tips uit dit blog en ontdek hoe makkelijk en lekker het kan zijn om met producten van Nederlandse bodem te koken.

Laat je inspireren door onze duurzame catering

Ben je klaar om te genieten van de beste Hollandse producten? Bekijk dan onze duurzame cateringdiensten! We bieden duurzame hapjes, duurzame lunch en duurzame diners. Neem ook gerust contact met ons op voor meer informatie.