Over de founder

Mijn roots

Op mijn zevende verhuisde ik met mijn ouders van de stad naar het platteland om dichter bij mijn opa en oma te wonen. Mijn ooms en opa’s waren allemaal boer. Ons leven veranderde compleet; van het wonen in het drukke centrum van Amersfoort naar een leven in de polder.

Het opgroeien op het platteland was geweldig. We waren omringd door suikerbieten, aardappelen, uien en andere prachtige gewassen. Ieder seizoen kwam de buurman weer met andere machines voorbij om zijn land te verzorgen. We leerden van alles over het boerenleven, het leven wat de generaties in mijn familie altijd geleefd hadden. We mochten meerijden op de tractor, we speelden in het graan als de tarwe geoogst werd en we zochten de grootste peren in de boomgaard. Wat een heerlijk speelterrein voor een kind! Naarmate ik ouder werd vroeg ik mijn opa vaak hoe hij wist wanneer je moet zaaien of oogsten. Hij zei dan ‘dat weet ik niet Iloé, ik voel het aan het land, ik ruik het aan de gewassen, ik kijk naar het weerbericht en dan weet ik het gewoon’. Mijn opa was één met zijn land en de natuur. Dat heb ik altijd zó mooi gevonden.

Mijn passie voor koken heb ik overgenomen van mijn moeder. Zij ontwikkelde recepten voor tijdschriften, gaf culinaire workshops aan huis en was eigenlijk altijd aan het koken. Als kind keek en hielp ik maar al te graag mee. Al op vrij jonge leeftijd kreeg ik de ruimte om zelf te experimenteren met recepten. Ik mocht gebruik maken van alle producten uit de voorraadkast. Soms mislukte het, maar vaak was het zo’n succes dat mijn moeder het recept gebruikte voor haar workshops of de tijdschriften. Dit experimenteren ben ik nooit verleerd en in de keuken staan vind ik nog steeds het fijnste wat er is.

Met ROOTS combineer ik mijn liefde voor de natuur met mijn passie voor koken en dit wil ik graag met je delen!

‘Het is mijn passie om mijn liefde voor koken en de natuur met jou te delen’

Terug naar de roots

De wereld is binnen handbereik en zo ook alle prachtige producten die de wereld rijk is. We zijn eraan gewend geraakt dat we alles kunnen kopen, in ieder seizoen. We eten aardbeien en mango’s in de winter en realiseren ons niet dat deze producten van de andere kant van de wereld moeten komen. Veel mensen weten überhaupt niet wat er (per seizoen) op Nederlandse bodem groeit.

Duurzaamheid speelt gelukkig een steeds grotere rol in onze samenleving. We zijn er ons als Nederlanders steeds meer bewust van dat onze levensstijl funest is voor de planeet en dat het anders moet. Met ROOTS wil ik met je delen dat je ook in de keuken een verschil kunt maken.

Ik neem je mee terug naar de ‘roots’ door zoveel mogelijk lokale, Nederlandse producten te gebruiken. Je ontdekt dat je ook met deze producten de heerlijkste gerechten kunt maken. Mochten we toch iets nodig hebben wat niet in Nederland verbouwd wordt dan kiest ROOTS voor fairtrade en duurzame leveranciers. 

Met ROOTS laat ik je kennis maken met heerlijk, duurzaam eten. Ik leer je koken en/of laat je proeven op basis van de Nederlandse roots anno nu. Ik deel mijn passie voor koken en liefde voor de natuur graag met je tijdens evenementen, catering en kookworkshops!

oznorCOQR

Wat heeft ROOTS jou te bieden?

Als je op zoek bent naar een duurzame cateraar, dan is ROOTS de perfecte match.
We gebruiken zo veel mogelijk lokale, biologische en seizoensgebonden producten. Wij willen onze gasten laten ontdekken
dat ook met deze producten de heerlijkste gerechten kunnen worden gemaakt. We hebben standaard menu’s
voor een duurzame borrel, lunch en diner, maar we staan ook open voor jouw ideeën. Zolang het maar binnen ons duurzame visie past!

BORREL
BORREL
LUNCH
LUNCH
DINER
DINER